Uitspraak in ‘weerzinwekkende’ misbruikzaak oppaskinderen

Uitspraak in ‘weerzinwekkende’ misbruikzaak oppaskinderen

Geplaatst op 13 maart 2023, om 09:20 uur

DEN BOSCH – De rechtbank in Den Bosch doet maandagmiddag uitspraak in de zaak tegen een Limburgse man en vrouw die verdacht worden van zeer vergaande ontucht met zeven oppaskinderen in de regio Eindhoven. Het Openbaar Ministerie, dat sprak van een “weerzinwekkende zedenzaak”, eiste vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging. De slachtoffers zijn tussen de 1 en 6 jaar oud.

Volgens het OM werden de kinderen door Nancy D. (54), die zich via een bemiddelingssite aanbood als oppas, misbruikt. Dit zou zeker twintig keer zijn gebeurd. Peter S. (59) keek op die momenten via een videoverbinding live mee en gaf D. opdrachten. Bovendien maakte de vrouw video’s voor de man als hij niet kon meekijken.

De kinderen werden op gruwelijke wijze vernederd en verkracht, vond de officier van justitie. “Dit is een zaak waarvan je nekharen overeind gaan. Een weerzinwekkende zedenzaak die niet gruwelijker lijkt te kunnen”, zei de officier. Het misbruik stopte in 2021, toen de ouders van een 2-jarig kind toevallig beelden zagen van het misbruik.

De man uit Heel en de vrouw uit Herkenbosch leerden elkaar in 2018 kennen en hadden een sm-relatie. De twee verdachten hebben grotendeels bekend, al wijzen ze wel naar elkaar als degene die het initiatief nam. De twee kampen met verschillende stoornissen. S. heeft ook een pedofiele stoornis, D. niet. De tbs is geëist om de maatschappij tegen de twee te beschermen. Hun advocaten hebben gepleit voor minder lange straffen. De advocaten van D. vroegen de rechtbank daarnaast om de vrouw geen tbs op te leggen.

Door: ANP