A15 dicht door gekantelde vrachtwagen; weggebruikers negeren afsluiting

A15 dicht door gekantelde vrachtwagen; weggebruikers negeren afsluiting

Geplaatst op 13 maart 2023, om 09:30 uur

NIJMEGEN – Op knooppunt Valburg is maandagochtend een vrachtwagen gekanteld. Hierdoor is de verbindingsweg van de A15 vanuit Gorinchem naar de A50 richting Nijmegen afgesloten.

Het ongeval gebeurde omstreeks 7:15 uur. Diverse hulpdiensten zijn ter plaatse. Verkeer richting Nijmegen volgt de A50 richting Arnhem en kan keren bij af- en toerit Heteren. Rijkswaterstaat verwacht dat het tot 12:00 uur kan duren voordat de weg weer vrij is. Er ligt groenafval verspreid over de weg, dit wordt op dit moment opgeruimd. Er zijn diverse afvalwagens en een knijpwagen aanwezig om alles op te ruimen.

Na het incident is de verbindingsweg afgesloten met een rood kruis. Diverse weggebruikers negeerden het rode kruis en reden door de berm. Een vrachtwagen reed zich rond 7:30 uur vast in de berm. Deze is weggesleept door een berger.

Foto: Rijkswaterstaat