Twee minderjarigen uur vast in metershoge zweefmolen

Twee minderjarigen uur vast in metershoge zweefmolen

Geplaatst op 10 maart 2023, om 18:00 uur

AMSTERDAM – In een zweefmolen van de kermis in het Amsterdamse Westerpark hebben enige tijd twee minderjarigen vastgezeten. De politie laat weten dat monteurs van de attractie de zweefmolen op een veilige manier naar beneden hebben gebracht.

Volgens NH Nieuws/AT5 liep de attractie vast tijdens een sneeuwbui. Een woordvoerder van de politie zegt dat de twee zo’n half uur hebben vastgezeten. “Het lijkt erop dat het met een sisser is afgelopen.” Hoe het nu met hen gaat is niet bekend. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het tweetal ter plaatse nog wordt nagekeken door de ambulance.

Elektronisch mankement
De brandweer kreeg de melding rond 16.35 uur binnen. Er werd een ‘hoogtereddingsteam’ uit Utrecht opgeroepen, maar voor dat aankwam bij de kermis waren de onfortuinlijke kermisbezoekers weer beneden. Kermisexploitant Frans Stuy laat aan de regionale omroep weten dat het ging om een elektronisch mankement en dat de attractie daardoor vastliep.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen

facebook