Installateur zonnepanelen overleden na val van vier verdiepingen

Installateur zonnepanelen overleden na val van vier verdiepingen

Geplaatst op 10 maart 2023, om 17:18 uur

ROTTERDAM – In Rotterdam is vrijdag een man overleden nadat hij van vier verdiepingen hoog naar beneden is gevallen. Het slachtoffer plaatste zonnepanelen op het dak van een wooncomplex toen het ongeval gebeurde, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. De zaak wordt onderzocht.

Volgens de inspectie is het al het vijfde dodelijke slachtoffer in drie jaar tijd bij de installatie van zonnepanelen en neemt het aantal ongelukken bij deze werkzaamheden toe. In de afgelopen anderhalf jaar is in veertig gevallen sprake geweest van ernstig letsel.

De inspectie zegt dat veel van die ongelukken gebeuren doordat installateurs zich niet zekeren, het ontbreekt aan dakrandbeveiliging en er geen gebruik wordt gemaakt van steigers.

 

Door: ANP