Ruimingsbedrijf vindt lichaam vermiste vrouw (77) in haar woning; ‘hoe kon de politie dit over het hoofd zien’

Ruimingsbedrijf vindt lichaam vermiste vrouw (77) in haar woning; ‘hoe kon de politie dit over het hoofd zien’

Geplaatst op 10 maart 2023, om 14:05 uur

HEERLEN – Een schoonmaakploeg heeft donderdag in een flatwoning in Heerlen het stoffelijk overschot van een al vier weken vermiste 77-jarige vrouw gevonden. Het lichaam van de vrouw lag in het appartement, terwijl de hulpdiensten eerder al twee maal de woning doorzocht hadden, bevestigde een woordvoerster van de politie vrijdag berichtgeving in De Limburger.

Een ontruimingsbedrijf wilde donderdag de woning leeghalen. Een medewerker van het bedrijf zei tegen de krant dat de ruimers in de woning bergen afval aantroffen en een penetrante geur roken. In de woonkamer vonden zij het stoffelijk overschot van de vrouw. In de twaalf jaar dat het bedrijf woningen ontruimt, heeft het iets dergelijks niet eerder meegemaakt, aldus een woordvoerder van de ruimer tegen de krant. Hij zei niet te kunnen begrijpen hoe je dit over het hoofd kan zien.

De woordvoerster van de politie zei dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven. „Wij en andere hulpdiensten zijn inderdaad in haar woning geweest en hebben haar niet gevonden. We hebben nog meerdere opsporingsindicaties nagelopen waar mevrouw wel of niet zou kunnen zijn, maar dit heeft niks opgeleverd. Daarom zijn we weer terug naar de woning gegaan, maar door persoonlijke leefomstandigheden is zij niet eerder aangetroffen.” Wat zij met dat laatste precies bedoelt, wilde de woordvoerster niet toelichten.

Afgelopen woensdag werd in Zandvoort ook een lichaam van een overleden man aangetroffen in een woning. Daar bleek het lichaam pas na bijna twee maanden gevonden.

Door: ANP