Politiebond boos over falend communicatiesysteem bij klopjacht

Politiebond boos over falend communicatiesysteem bij klopjacht

Geplaatst op 9 maart 2023, om 22:54 uur

RIJSBERGEN – Politiebond ACP heeft donderdag contact gezocht met de korpsleiding van de Nationale Politie over het slecht functionerende communicatiesysteem C2000 bij een klopjacht op drie overvallers in het Brabantse Rijsbergen. Door het wegvallen van verbindingen konden de agenten niet goed met elkaar communiceren.

“We hebben al eerder bij de korpsleiding onze zorgen over C2000 kenbaar gemaakt, maar nu is de maat echt vol”, zegt ACP-voorzitter Wim Groeneweg. “Als je met ruim zeventig mensen van verschillende diensten samenwerkt, waaronder ook Belgische collega’s, zoals donderdagavond in Rijsbergen, moet je over betrouwbare communicatie kunnen beschikken. Zeker omdat we er rekening mee hielden dat de overvallers mogelijk vuurwapengevaarlijk waren.”

Maarten Brink, ACP-voorzitter Zeeland West-Brabant, twitterde dat politiemensen hem hadden geïnformeerd over het falende communicatienetwerk C2000 bij de klopjacht. “Het is wachten op een ernstig incident. Tijd voor ingrijpen! Dit kan echt niet langer.”

Bij de politieactie werden drie verdachten van een overval op een wapenwinkel in het Belgische Nieuwmoer aangehouden. De verdachten waren na de overval met een auto naar Rijsbergen gevlucht en daar aangehouden.

Door: ANP