Man aangehouden die nog 2750 dagen straf moet uitzitten

Man aangehouden die nog 2750 dagen straf moet uitzitten

Geplaatst op 9 maart 2023, om 22:46 uur

MAASBREE – De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft woensdagmiddag op de snelweg A67 ter hoogte van Maasbree een 37-jarige man uit Polen aangehouden. De man stond internationaal gesignaleerd, omdat hij in Polen is veroordeeld voor een gevangenisstraf en nog 2750 dagen moet uitzitten.

De Pool verbleef in Nederland en had geen vaste woon- en verblijfplaats, maar het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) van de Landelijke Eenheid kwam de man op het spoor. Omdat de man geregistreerd staat als mogelijk vuurwapengevaarlijk heeft de DSI de aanhouding verricht. De man wordt in Polen gezien als een leider van een criminele organisatie en is hiervoor veroordeeld, alsmede voor afpersing, openlijk geweld, roofovervallen, druggerelateerde misdrijven en vervalsing van documenten. Hij was ten tijde van zijn aanhouding in bezit van een vervalste Poolse ID-kaart.

Hij zit vast en de overleveringskamer van de Rechtbank Amsterdam bepaalt of de man aan Polen mag worden uitgeleverd om zijn straf daar uit te zitten.