Duitsland onderschept illegale tabak richting Nederland

Duitsland onderschept illegale tabak richting Nederland

Geplaatst op 8 maart 2023, om 15:27 uur

DRESDEN – In Duitsland is een lading illegale tabak voor waterpijpen onderschept. De rookwaar werd van Roemenië naar Nederland gebracht. In totaal ging het om 1008 kilo. De tabak is in beslag genomen.

De tabak zat in een bestelbusje, dat werd gecontroleerd aan de grens van Duitsland en Tsjechië, in de buurt van de stad Dresden. De 55-jarige bestuurder zei dat hij levensmiddelen achterin had liggen. Volgens de Duitse douane liet hij een slecht leesbare vrachtbrief zien om dat te bewijzen. Toen de beambten het laadruim controleerden, zagen ze 42 kartonnen dozen. Daarin bleek de tabak te zitten.

Doordat de lading niet was aangemeld, liep Duitsland ongeveer 50.000 euro aan accijns mis.