Drie verdachten van mogelijke ontvoering Eindhoven blijven vast

Drie verdachten van mogelijke ontvoering Eindhoven blijven vast

Geplaatst op 8 maart 2023, om 15:55 uur

DEN BOSCH – Drie mannen die worden verdacht van mishandeling en gijzeling in een speciaal daarvoor ingerichte bestelbus in Eindhoven blijven tot eind mei in de cel. Hun advocaten verzochten de rechtbank in Den Bosch woensdag tevergeefs om de verdachten vrij te laten in afwachting van hun strafzaak. De rechtbank oordeelde dat de verdenkingen nog steeds erg groot zijn en zwaarder wegen dan de persoonlijke belangen van de verdachten.

Het voertuig werd op woensdagavond 28 september vorig jaar op het Spanvlinderplein in Eindhoven door de politie van de weg gehaald. De politie liet weten dat de laadbak van de witte bestelbus van boven tot onder was bekleed met plastic. Bovendien waren de deuren van de laadruimte voorzien van extra sloten. Precies op hetzelfde moment belde het vermeende slachtoffer de politie met de mededeling dat hij net enige tijd was ontvoerd en mishandeld.

Muhammed A. (24) uit Eindhoven en Sherwin W. (28) uit Geldrop-Mierlo werden als inzittenden van het busje direct opgepakt en zitten sindsdien vast. Op maandag 7 november hield de recherche nog eens twee verdachten aan. Dat zijn Ali E. uit Oosterhout (33) en Volkan D. (31) uit Rotterdam. D. kwam in februari reeds op vrije voeten.

Muhammed A. kondigde woensdag tijdens een inleidende zitting aan dat hij niet langer wil zwijgen. Hij wil binnenkort een verklaring afleggen bij de politie. Volgens zijn advocaat blijkt niet dat er sprake was van dwang of dat de mannen de bedoeling hadden iemand tegen zijn wil vast te houden. De advocaten kunnen binnenkort hun onderzoekswensen indienen. De advocaat van Ali E. wil de man die aangifte heeft gedaan van ontvoering oproepen als getuige.

De volgende zitting is op 25 mei. De rechtbank opperde de zaak na de zomervakantie inhoudelijk te zullen behandelen.