Code geel voor groot deel Nederland om sneeuwval

Code geel voor groot deel Nederland om sneeuwval

Geplaatst op 8 maart 2023, om 12:16 uur

NEDERLAND – Voor acht provincies heeft het KNMI code geel afgekondigd voor woensdagavond en de daaropvolgende nacht en (vroege) ochtend. In de loop van de avond en komende nacht kan het in die provincies glad worden door sneeuwval, aldus het KNMI.

Voor Limburg en Noord-Brabant geldt de code geel van 20.00 tot 04.00 uur. Overigens is in die provincies nu ook nog een code geel van kracht, die geldt tot 16.00 uur. Eerder was daar nog sprake van code oranje. Voor Zeeland geldt de code geel ook van 20.00 tot 04.00 uur, en voor Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Flevoland en Overijssel van 23.00 tot 07.00 uur.

In het zuiden kan het woensdag nog even glad zijn door sneeuwresten of lichte sneeuwval, aldus het KNMI. In de loop van de avond en komende nacht volgt vervolgens nieuwe sneeuwval. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de gladheid, meldt het weerinstituut.

Door: ANP