Brandweer rukt groots uit voor ’stinkende kattenbak’

Brandweer rukt groots uit voor ’stinkende kattenbak’

Geplaatst op 6 maart 2023, om 15:20 uur

GRONINGEN – Op maandag kreeg de brandweer in Groningen een opmerkelijke oproep. Een bewoner van de Bedumerstraat voelde zich niet lekker nadat er vermoedelijk een gevaarlijke stof was vrijgekomen in zijn woning.

De hulpdiensten rukten direct uit en zetten de straat groots af, omdat het om een mogelijk gevaarlijke situatie kon gaan. Echter, eenmaal binnen bleek al snel dat het om iets totaal anders ging dan een gevaarlijke stof.

Een woordvoerder van de brandweer liet aan De Telegraaf weten dat de stank afkomstig was van een vieze kattenbak. De bewoner had de hulpdiensten gebeld omdat hij zich niet lekker voelde en dacht dat er sprake was van een gevaarlijke stof. De brandweerlieden gingen in beschermende kleding naar binnen om de situatie te inspecteren en stelden vast dat er geen sprake was van een chemische reactie of gevaarlijke stoffen. De bewoner werd voor de zekerheid wel nagekeken in de ambulance.

Het is onbekend hoe lang de kattenbak niet was verschoond.

Foto’s: Rick ten Cate