Brand in sauna in aanbouw slaat over naar woning

Brand in sauna in aanbouw slaat over naar woning

Geplaatst op 6 maart 2023, om 07:59 uur

OOSTKAPELLE – Aan de Duinweg in Oostkapelle heeft maandagochtend een uitslaande brand gewoed in een woning.

Rond 04:20 uur werd het vuur ontdekt bij de woning. Omroep Zeeland meldt dat de brand begon bij een sauna in aanbouw en oversloeg naar het huis. De brandweer schaalde op en kwam met meerdere voertuigen ter plekke. Rond 05:00 uur was de brand grotendeels geblust, maar omdat de hitte in de nok zat is de hoogwerker ingezet om het dak open te breken.

Niemand gewond
De bewoners werden nagekeken door de ambulancedienst, maar niemand liep verwondingen op. Rond 07:10 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Stichting Salvage komt ter plekke om de bewoners te helpen met de afhandeling van de schade.