Vliegtuig krijgt klapband tijdens landing

Vliegtuig krijgt klapband tijdens landing

Geplaatst op 5 maart 2023, om 18:00 uur

EINDHOVEN – Een vliegtuig van Ryanair heeft zondagmiddag tijdens de landing op vliegveld Eindhoven een klapband gekregen. Niemand raakte gewond en het toestel, met aan boord 180 passagiers, kon onder begeleiding van de brandweer volgens een woordvoerder van de luchthaven op eigen kracht taxiën naar de plek waar de passagiers van boord gingen.

Het toestel was afkomstig uit Londen en landde om 14.58 uur op Eindhoven. Nadat bleek dat het een klapband had, werden direct de hulpdiensten ingeschakeld en werd het vliegverkeer stilgelegd. “Toen duidelijk was dat het allemaal wel meeviel, zijn de hulpdiensten weer vertrokken en is het vliegverkeer na ongeveer tien minuten hervat”, zegt de woordvoerder.

Volgens de luchthaven heeft het vliegverkeer geen noemenswaardige vertraging opgelopen als gevolg van het incident.