Maartse sneeuwbuien en lichte vorst in aantocht

Maartse sneeuwbuien en lichte vorst in aantocht

Geplaatst op 5 maart 2023, om 17:00 uur

BINNENLAND – Een koude noordwestelijke wind zorgt komende week voor wisselvallig weer en maartse buien. Er is onder meer (natte) sneeuw, gladheid en hagel in aantocht. Toch zal de zon zich ook af en toe laten zien, meldt Weeronline.

Vooral dinsdagavond is er kans op (kleine) sneeuwbuien. Deze buien trekken vanaf de Noordzee over Nederland en brengen sneeuw en temperaturen van rond het vriespunt mee. De verwachting is echter dat de sneeuw niet lang blijft liggen. Overdag loopt de temperatuur namelijk weer op tot 5 graden.

Deze buien zorgen vanwege hun koude temperaturen woensdag en donderdag ook voor gladheid. Daardoor kan het, vooral op plekken waar niet gestrooid is, glad worden.