Man aangehouden na bedreiging met ‘vuurwapen’; blijkt fles alcohol te zijn

Man aangehouden na bedreiging met ‘vuurwapen’; blijkt fles alcohol te zijn

Geplaatst op 5 maart 2023, om 15:16 uur

AMSTERDAM– De politie in Amsterdam heeft zaterdagavond een 22-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden, waarbij agenten hun dienstvuurwapen trokken. De politie was gewaarschuwd door automobilisten die rond 18.15 uur op de A4 een busje zagen rijden, waarbij ze dachten dat iemand een wapen op de ingehaalde auto’s richtte.

In het busje vond de politie een fles wodka in de vorm van een automatisch vuurwapen. De fles “lijkt zonder meer op een vuurwapen maar is dat niet”, aldus de politie zondag. “Op afstand is een nepvuurwapen, of in dit geval een fles drank in de vorm van een vuurwapen, niet van echt te onderscheiden en kunnen er onnodig slachtoffers vallen.”

De consequentie van de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen was wel dat de politie met de benodigde voorzorgsmaatregelen het busje staande hield. Dat gebeurde met getrokken dienstwapens op de Pieter Braaijweg, een bedrijventerrein ten westen van Duivendrecht. Een aantal onschuldige omstanders is daarbij onbedoeld in de vuurlinie van de agenten terechtgekomen, erkent de politie. “De impact op omstanders en de melders op wie het zogenaamde wapen gericht is, is groot. Laat dit soort ‘wapens’ dan ook altijd thuis.”

Foto: Politie Amsterdam

Door: ANP