Viertal aangehouden met 2200 euro aan gestolen boodschappen

Viertal aangehouden met 2200 euro aan gestolen boodschappen

Geplaatst op 3 maart 2023, om 20:30 uur

NIJMEGEN/ZEVENAAR – Op woensdag hebben vier personen een supermarkt in Nijmegen verlaten met maar liefst twee volle winkelwagens, zonder te betalen. Ze werden uiteindelijk bij Zevenaar aangehouden, meldt de politie vrijdag.

De winkelwagens waren gevuld met dure artikelen, waaronder babymelkpoeder en A-merk schoonmaakproducten. Het winkelpersoneel was alert en heeft het kenteken van de vluchtauto genoteerd. Echter werd de auto met de verdachten niet in eerste instantie aangetroffen in de regio Nijmegen, omdat de auto een Duits kenteken had.

Dankzij de samenwerking tussen politie IJsselwaarden en het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) is de auto bij de grens bij Zevenaar staande gehouden. Het kwartet in de auto voldeed aan het signalement van de winkeldieven en de auto was gevuld met de gestolen boodschappen. Het betrof in totaal van 512 stuks aan artikelen, met een winkelwaarde van ruim €2200.

De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Nijmegen voor verder onderzoek.