Grote uitslaande brand bij schuur achter woning

Grote uitslaande brand bij schuur achter woning

Geplaatst op 3 maart 2023, om 19:00 uur

DRACHTEN – Op vrijdagmiddag is er brand uitgebroken bij een woning aan de Hooizolder in Drachten. De brand begon in een schuur en is vervolgens overgeslagen naar de naastgelegen woning, zo meldt de brandweer.

De brandweer werd rond 17.15 uur gealarmeerd voor de brand. Al vrij snel werd er ‘middelbrand’ gegeven vanwege de omvang van de brand. Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog niet bekend. Bij de brand kwamen grote zwarte rookwolken vrij.

De brandweer adviseerde mensen in de buurt om uit de rook te blijven: “Blijf uit de rook, sluit ramen en deuren en schakel mechanische ventilatie uit.” Even voor 18.00 uur verstuurde brandweer ook nog een NL-alert om mensen in Drachten te waarschuwen om buiten de rook te blijven. Op dat moment was de zwarte rook verandert in witte rook vanwege het bluswerk.

Foto’s: Chris Roelsma