Automobilist (31) dood na frontale aanrijding met tankwagen

Automobilist (31) dood na frontale aanrijding met tankwagen

Geplaatst op 3 maart 2023, om 15:09 uur

SCHAGERBRUG – Een 31-jarige man uit Den Haag is vrijdagmiddag omgekomen door een ongeluk op de N9 in Schagerbrug (Noord-Holland), meldt de politie. Het ging om een frontale aanrijding tussen de auto van het slachtoffer en een vrachtauto. De bestuurder van de vrachtauto raakte niet gewond.

De provinciale weg blijft voorlopig afgesloten omdat de vrachtauto met daarin gevaarlijke stoffen geborgen moet worden. Deze staat in een weiland.

Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. De N9 bekend als een ‘dodenweg’, waar regelmatig (frontale) botsingen plaatsvinden waarbij gewonden of doden vallen. Rijkswaterstaat is bezig met een plan om de weg iets veiliger te maken, maar het miljoen dat ze daarvoor hebben gekregen is niet genoeg om echt ingrijpende maatregelen te nemen. De weg heeft al vaker op de politieke agenda gestaan, zoals in 2019 toen het CDA in de Tweede Kamer vragen stelde over de veiligheid van de weg.

Foto’s: Inter Visual Studio / Heavenly Hoorn