Verdachte van schietpartij in café aangehouden

Verdachte van schietpartij in café aangehouden

Geplaatst op 26 februari 2023, om 18:28 uur

ROTTERDAM – Zondagmiddag is in een woning in Rotterdam-Zuid een 34-jarige man aangehouden als verdachte van de schietpartij zaterdagavond in een café aan de Maashaven Oostzijde. Daarbij raakten twee mannen gewond.

Zaterdagavond, omstreeks 20.30 uur, kreeg de politie een melding van een schietpartij aan de Maashaven in Rotterdam. De schietpartij vond plaats in een café, waarbij twee mannen gewond zijn geraakt. Eén van hen is zwaargewond. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Mensen in het café hebben de verdachte vastgepakt en het wapen van hem af weten te pakken. De verdachte is daarna het café uit gerend en gevlucht. Toen de politie arriveerde, is direct een onderzoek gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie. Zo spreken we met meerdere getuigen, werden camerabeelden bekeken en forensisch onderzoek verricht. Een eerste buurtonderzoek werd gestart en een oproep in de media. Het recherchewerk leidde tot de verdachte, een 34-jarige Rotterdammer, die zondagmiddag in een woning kon worden aangehouden

Foto’s: JB Media