Man (40) onder invloed rijdt veel te hard met kinderen in de auto

Man (40) onder invloed rijdt veel te hard met kinderen in de auto

Geplaatst op 26 februari 2023, om 15:08 uur

BEEKBERGEN – Zaterdag heeft de politie zowel opvallend als onopvallend toezicht gehouden in het verkeer tussen knooppunt Beekbergen en Knooppunt Azelo.

Het resultaat van de verkeerscontrole is dat 57 mensen een proces-verbaal hebben gekregen. Van de 57 bekeuringen waren er 43 met te hoge snelheid. Vijf van hen moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze meer dan 50 kilometer per uur te hard reden.

De politie meldt dat een 40-jarige automobilist uit de gemeente Dinkelland het meeste opviel. De bestuurder reed 151 kilometer per uur te hard, haalde links en rechts in en bij de staandehouding bleek hij ook nog is onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyse blies de bestuurder 825 ug/l, bijna 4 keer meer dan is toegestaan.

Omdat zijn kinderen bij hem in de auto zaten, is een zorgmelding opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt meerdere proces-verbalen