UPDATE: Verdachte (49) fatale schietpartij op moeder en dochter aangehouden

UPDATE: Verdachte (49) fatale schietpartij op moeder en dochter aangehouden

Geplaatst op 25 februari 2023, om 13:47 uur

ROTTERDAM – De 49-jarige verdachte van de fatale schietpartij in een winkelcentrum in Zwijndrecht van 21 januari is zaterdagmiddag om 12.30 uur aangehouden op de Ketelburg in Schiedam, meldt de politie. Minh Nghia V. was sinds de schietpartij op de vlucht. Bij het incident werd een 66-jarige vrouw doodgeschoten. Haar 38-jarige dochter, de ex-vriendin van de verdachte, raakte zwaargewond. Ze is buiten levensgevaar.

Het Openbaar Ministerie loofde een beloning van 30.000 euro uit voort de tip die zou leiden tot zijn aanhouding. In de zoektocht naar V. werden verschillende auto’s gevonden die de verdachte waarschijnlijk gebruikt heeft op zijn vlucht. De politie vermoedde dat V. hulp kreeg om uit handen van de autoriteiten te blijven. Ook dacht de politie dat man, met de bijnaam Lucky, zich nog altijd schuilhield in de regio Rotterdam.

De dag na de schietpartij publiceerde de politie een foto van de verdachte, die een bekende is van de politie. Ook werden op verschillende plekken invallen gedaan. Verder stond hij internationaal gesignaleerd en informeerde de politie overheidsinstanties. Dagen na de schietpartij werd een recentere foto van de verdachte verspreid, die meer zou lijken op hoe V. er nu uitziet.

Door: ANP