Neergeschoten Anneke niet meer in levensgevaar

Neergeschoten Anneke niet meer in levensgevaar

Geplaatst op 21 februari 2023, om 13:00 uur

ZWIJNDRECHT – De 38-jarige vrouw die 21 januari zwaargewond raakte bij een schietpartij in Zwijndrecht is buiten levensgevaar. Dat laat haar familie weten in een verklaring, verspreid door de organisatie Namens de Familie. De 66-jarige moeder van de vrouw overleed door de schietpartij bij een winkelcentrum, waarvan de ex-vriend van haar dochter wordt verdacht. Minh Nghia Vuong is nog altijd voortvluchtig.

Dinsdagavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. De familie heeft hieraan meegewerkt, staat in de verklaring. “Samen met de recherche hopen we dat de dader zo snel mogelijk wordt gepakt en dat mensen die meer weten over zijn verblijfplaats zich (anoniem) bij de politie melden”, aldus de familie. “Iemand die dit gruwelijke misdrijf op zijn geweten heeft en hiertoe in staat is, zou door niemand mogen worden geholpen en mag niet ongestraft en vrij rondlopen.”

De familie spreekt van een krankzinnige daad, waardoor hun levens een maand geleden werden verwoest. “Onze onschuldige en weerloze moeder Michel werd op laffe wijze doodgeschoten door de ex-vriend van Anneke, haar dochter op wie ze zo gesteld was.” De familie zegt dat al hun zorg en aandacht uitgaat naar de gezondheid van de gewonde vrouw.

LEES OOK:
Politie krijgt 135 tips over fatale schietpartij Zwijndrecht
Neergeschoten vrouw Zwijndrecht vecht voor haar leven
Derde vluchtauto schutter Zwijndrecht gevonden

Door: ANP