16-Jarige zwaargewond na aanrijding, bestuurder (23) rijdt door

16-Jarige zwaargewond na aanrijding, bestuurder (23) rijdt door

Geplaatst op 20 februari 2023, om 17:11 uur

ZALTBOMMEL – Een 16-jarige jongen is vrijdagavond, 17 februari, zwaargewond geraakt nadat hij werd aangereden op de Boschstraat in Zaltbommel. De bestuurder van het voertuig liet de jongeman zwaargewond achter. De politie heeft de vluchtende man later aangehouden.

Dat meldt de Politie Bommelerwaard op social media. Het slachtoffer was die vrijdagavond rond 20.30 uur op de terugweg van een carnavalsfeest naar zijn vriendin. De vriendin hoorde de klap van de aanrijding en schoot direct het slachtoffer te hulp. De bestuurder van de personen auto was toen al nergens meer te bekennen.

De politie kon dankzij getuigenverklaringen en camerabeelden een goed beeld schetsen van de verdachte. Afgelopen zondag, 19 februari, heeft de politie een 23-jarige verdachte uit de Bommelerwaard kunnen aanhouden. De man is voor meerdere verkeersmisdrijven aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak en het Openbaar Ministerie zal zich ook over de zaak buigen. Het CBR onderzoekt de ‘rijgeschiktheid’ van de verdachte.

Volgens de politie maakt het slachtoffer van het verkeersongeval het naar omstandigheden goed.