UPDATE: Lachgastank gevonden bij zwaar ongeval met taxibusje

UPDATE: Lachgastank gevonden bij zwaar ongeval met taxibusje

Geplaatst op 19 februari 2023, om 10:30 uur

AMSTERDAM – Bij een zwaar ongeval in Amsterdam Osdorp zijn zondag in alle vroegte meerdere gewonden gevallen. Rond kwart voor drie ging het mis op de kruising van de Ookmeerweg (S106) met de De Alpen (S107). Een taxibusje kwam daar hard in botsing met een personenwagen. Het taxibusje schoot na de klap door over de andere weghelft en kwam in het gras aan de overkant tot stilstand.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, kwamen ter plaatse om hulp te bieden. In ieder geval twee slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. Een van hen, een 19-jarige jongen, liep ernstig letsel op.

Op het moment van het ongeluk vervoerde de taxi geen passagiers. De 48-jarige bestuurder van de taxibus is aanspreekbaar overgebracht naar het ziekenhuis.

In de auto zaten twee inzittenden, een 23-jarige bestuurder en 19-jarige bijrijder. De twee slachtoffers zijn aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie heeft de 19-jarige bijrijder onder meer meerdere botten gebroken.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie is vannacht met een onderzoek gestart. “In de directe omgeving van het ongeval is een lachgastank aangetroffen”, laat een politiewoordvoerder weten. “Het wordt onderzocht.”

Foto’s: Michel van Bergen

facebook