Politiewagen met spoed moet uitwijken en klapt op tegemoetkomende auto

Politiewagen met spoed moet uitwijken en klapt op tegemoetkomende auto

Geplaatst op 17 februari 2023, om 16:21 uur

APELDOORN – Een politiewagen is vrijdagmiddag in Apeldoorn in botsing gekomen met een personenauto. De agent was met spoed onderweg naar een melding toen het misging.

Het ongeval gebeurde rond 13:45 uur op de kruising tussen de Ravenweg en de Oude Beekbergerweg. Een agent, werkzaam als hondengeleider, was met spoed onderweg naar een melding van een verdachte situatie op de 1e Wormenseweg in Apeldoorn. Volgens de politie moest de agent, die reed met zwaailicht en sirene, op de kruising uitwijken vanwege een onverwacht manoeuvre van een andere weggebruiker. Daarbij klapte de agent met zijn voertuig op een tegemoetkomende auto.

Onderzoek door een andere eenheid
De bestuurster van de tegemoetkomende auto is door het ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook de agent en zijn diensthond liepen geen verwondingen op.

De weg bleef nog enige tijd afgesloten vanwege het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Omdat een agent betrokken is bij het ongeval zal een andere eenheid het onderzoek uitvoeren. In dit geval is dat het team IJsselland, meldt De Stentor.