Politie krijgt bijzondere melding: ik zit vast in het zand

Politie krijgt bijzondere melding: ik zit vast in het zand

Geplaatst op 16 februari 2023, om 08:52 uur

SOEST – Een ritje in een scootmobiel in de Lange Duinen in Soest (Utrecht) liep woensdagmorgen uit op een fiasco. Het avontuur begon toen een vrouw met haar scootmobiel het zand opreed om te genieten van het uitzicht. Haar vriend had haar verteld dat het aan de rand nog redelijk vaste stuifzand prima geschikt zou zijn om een stukje het zand op te rijden. Helaas bleek dit niet het geval te zijn en kwam de scootmobiel vast te zitten.

De vrouw belde vervolgens de politie in Soest om hulp te vragen. De politie riep op zijn beurt de hulp in van de gemeentelijke bosbeheerder Jan Tupker. Tupker vond de scootmobiel zonder bestuurster en sleepte deze met zijn jeep naar de kant. De vrouw en haar vriend waren inmiddels weggegaan.

Gelukkig was de eigenaresse van de scootmobiel bereikbaar en kon zij haar voertuig ophalen op de parkeerplaats bij de Lange Duinen.