Ernstig ongeluk op de snelweg A1, weg urenlang afgesloten

Ernstig ongeluk op de snelweg A1, weg urenlang afgesloten

Geplaatst op 16 februari 2023, om 06:30 uur

BARNEVELD – Op de A1 ter hoogte van Barneveld (Gelderland) heeft woensdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Daarbij is een van de bestuurders gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 22:15 uur ter hoogte van de afrit Voorthuizen.  Diverse ambulances en de brandweer rukte uit om hulp te verleden aan de betrokkenen. Twee auto’s kwamen met elkaar in botsing, waarna een van de auto’s van de weg raakte, en tegen een boom in de berm botste. De andere auto klapte tegen de middenrail aan.

De bestuurder van de auto die tegen de boom raakte, is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De middenrail is zwaar beschadigd en ’s nachts gerepareerd. De snelweg richting Apeldoorn was de nodige tijd volledig afgesloten voor het verkeer.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Beide auto’s raakte total loss en zijn geborgen door een bergingsbedrijf.

Foto’s: Luke Beens/Persbureau Heitink