Vrouw (34) bij Utrecht opgepakt voor moord in 2017

Vrouw (34) bij Utrecht opgepakt voor moord in 2017

Geplaatst op 15 februari 2023, om 07:30 uur

BONN – Een 34-jarige vrouw die in de buurt van Utrecht woont, is opgepakt voor een moord in de Duitse stad Bonn in november 2017. Ze heeft inmiddels toegegeven dat ze ruzie heeft gehad met het slachtoffer, een 42-jarige man, aldus de Duitse politie dinsdag. Verder onderzoek moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd.

Familieleden hadden het slachtoffer op 26 november 2017 dood gevonden in zijn appartement in Bonn. Op de plaats delict vonden rechercheurs toen DNA-sporen van een vrouw. Vervolgens vergeleek de politie het profiel met dat van vrouwen uit de regio, maar tevergeefs. Uiteindelijk bleken de genetische gegevens wel overeen te komen met het DNA van een vrouw in de Nederlandse databank. Waarom haar genetische profiel daarin stond, is niet bekendgemaakt.

De vrouw werd vorige week woensdag gearresteerd in haar woning. Ze zit momenteel vast. Duitsland heeft om haar overlevering gevraagd.