Vier jongeren opgepakt bij de grens na plofkraak

Vier jongeren opgepakt bij de grens na plofkraak

Geplaatst op 15 februari 2023, om 10:57 uur

BABBERICH – Vorige week heeft de marechaussee vier Nederlandse jongemannen gearresteerd bij Babberich vanwege een plofkraak in het Ruhrgebied in Duitsland. Het gaat om drie 21-jarigen uit Amsterdam, Weesp en Lelystad en een man (23) uit Amsterdam.

De daders bliezen een geldautomaat op in een groothandel in Mülheim an der Ruhr en gingen er vervolgens vandoor in een donkere Mercedes. Later werd in de buurt van Essen een verongelukte en brandende Mercedes ontdekt die betrokken was bij de plofkraak. Van de inzittenden ontbrak ieder spoor.

Later die dag werd een auto gecontroleerd aan de grens met Nederland, waarin vier Nederlandse mannen van 21 en 23 jaar oud werden aangetroffen. Ze hadden veel contant geld bij zich en zowel de bankbiljetten als de inzittenden zaten onder de verfvlekken. Verf komt vrij bij plofkraken om het buitgemaakte geld onbruikbaar te maken. Een van de mannen was ernstig gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Deze arrestatie is een klap voor plofkrakers die vanuit Nederland Duitsland teisteren. De Nederlandse politie en marechaussee werken intensief samen met hun Duitse collega’s om deze criminaliteit te bestrijden. In Nederland worden er de laatste tijd steeds vaker plofkraken gepleegd, voornamelijk door criminele bendes die vanuit het buitenland opereren. Deze arrestatie laat zien dat de Nederlandse autoriteiten deze vorm van criminaliteit serieus nemen en hard optreden tegen plofkrakers.