Nederlands team haalt 4 mensen levend onder puin vandaan in Turkije

Nederlands team haalt 4 mensen levend onder puin vandaan in Turkije

Geplaatst op 15 februari 2023, om 12:03 uur

TURKIJE – Een Nederlands team heeft dinsdagavond in de Turkse stad Antakya in de regio Hatay drie mannen en een kind levend onder het puin vandaan gehaald. Dat meldt het Nederlandse reddingshondenteam RHWW woensdag vanuit de Turkse stad. Volgens RHWW zouden de vier slachtoffers sinds de aardbevingen vorige week maandag onder het puin hebben gelegen. Het zou gaan om een vader en zijn zoon en twee mannen.

Het reddingsteam met 28 hulpverleners en negen honden werkt dag en nacht door in shifts van zes uur. Volgens een woordvoerder van RHWW werd er dinsdagavond druk gezocht, maar verloopt de zoekactie woensdag relatief rustig. “Het gebied is immens groot. We zijn afhankelijk van meldingen die binnenkomen van mensen die iets gezien of gehoord hebben.”

Afgelopen maandag heeft het reddingsteam in dezelfde regio al een 13-jarige meisje levend onder het puin vandaan gehaald na een aanwijzing van de honden. Een lokale bergersploeg, waar het RHWW nauw samen mee werkt, had het meisje gered. Volgens RHWW zijn de reddingen te danken aan de “supersamenwerking” met het Turkse reddingsteam.

2