Ernstig ongeval A12 eist tweede dode

Ernstig ongeval A12 eist tweede dode

Geplaatst op 14 februari 2023, om 09:51 uur

BENNEKOM – Het ernstig ongeval op de A12 ter hoogte van Bennekom maandagmiddag heeft een tweede leven geëist. Dat meldt de politie dinsdagochtend.

Het ongeval gebeurde rond 14.30 uur tussen twee auto´s. Hulpdiensten rukte groots uit, waaronder een traumahelikopter. Deze landde op de snelweg, zodat het medisch team hulp kon verlenen. Ter plekke overleden twee slachtoffers, meldt de politie nu. Het gaat om mannen van 24 en 48 jaar oud uit Slowakije. Een derde inzittende van het voertuig is raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om de bestuurder: een 44-jarige man uit Slowakije.

In het tweede betrokken voertuig zat enkel de bestuurder: een 28-jarige man uit de gemeente Twenterand. Hij kwam met de schrik vrij.

De snelweg richting Arnhem was urenlang dicht voor het verkeer, wat leidde tot een zware avondspits. De politie roept op naar getuigen die maandagmiddag rond 14:30 uur op de A12 (li of re) reden en iets hebben gezien. Ook eventuele dashcambeelden kunnen hun helpen. Neem direct contact op via 0900-8844.

Foto’s & video: Persbureau Heitink