7 jaar geëist tegen man die doorreed na dodelijke aanrijding

7 jaar geëist tegen man die doorreed na dodelijke aanrijding

Geplaatst op 14 februari 2023, om 15:50 uur

TILBURG – Het Openbaar Ministerie heeft maandag bij de rechtbank in Breda zeven jaar cel geëist tegen de 22-jarige Mustafa S. uit Rotterdam. Die bekende dat hij op 30 mei vorig jaar een 66-jarige voetganger doodreed op de Besterdring in Tilburg en vervolgens doorreed.

Volgens de officier van justitie reed S. zo gevaarlijk dat er sprake is van doodslag. Bij het ongeval reed S. 117 kilometer per uur en passeerde een vluchtheuvel bij een zebrapad aan de verkeerde kant. Daar stak de voetganger, die op dat moment zijn hond uitliet, net op dat moment over. Hij werd 60 meter meegesleurd. Na het ongeval reed S. door, vluchtte daarna te voet en meldde zich pas drie uur later bij de politie. Meerdere mensen waren getuige van het ongeval.

“Ik heb het ongeluk volledig te wijten aan mezelf”, zei de verdachte, die rechtenstudent is. S. had al een hele lange rit door Tilburg met veel te hoge snelheden achter de rug. “Ik heb de hele avond onnodig hard gereden.”

Foto’s: Toby de Kort