Man (74) ligt maanden dood in woning: ’We kregen meldingen over de geur’

Man (74) ligt maanden dood in woning: ’We kregen meldingen over de geur’

Geplaatst op 13 februari 2023, om 16:36 uur

BUSSUM – In een woning aan de Laarderweg in Bussum heeft de politie zaterdag een lijk aangetroffen. “Het lichaam lag daar vermoedelijk al maanden”, zegt een woordvoerder van de politie tegenover de Telegraaf. “We kregen meldingen over de geur, die was niet zo best.”

Omwonenden hadden de politie gebeld vanwege een stank die al enige tijd in de woning hing. De brandweer en politie kwamen op het incident af. In de woning troffen de hulpdiensten een lichaam van een 74-jarige man. “Het lichaam was in zodanige staat dat we denken dat die er al maanden lag”, zegt een politiewoordvoerder. “Het zou gaan om een kluizenaar.”

Onderzoek
De Forensische Opsporingsdienst heeft de woning afgesloten en urenlang onderzoeken gedaan. Uit die onderzoeken is gebleken dat de man overleden is aan een natuurlijke dood.

“Heel verdrietig dat hij maandenlang in huis heeft gelegen”, laat de gemeente in een reactie weten aan de Telegraaf.

Foto’s: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten