Hond overleden bij woningbrand, één persoon naar ziekenhuis

Hond overleden bij woningbrand, één persoon naar ziekenhuis

Geplaatst op 11 februari 2023, om 10:50 uur

DELFT – In een woning aan de Uilensingel in Delft is zaterdagochtend brand uitgebroken. Eén hond overleefde de brand niet.

Rond 06:10 kwam de melding van de brand binnen bij de meldkamer, waarna de brandweer met meerdere eenheden uitrukten. Toen de brand uitbrak is één bewoner het dak op gevlucht. De brandweer heeft de man van het dak gehaald. Drie andere bewoners konden volgens de brandweer via het raam naar buiten komen. Eén van hen is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. In de woning was ook een hond aanwezig en overleefde de brand niet.

Door de brand heeft de woning veel schade opgelopen en is daardoor tijdelijk onbewoonbaar. Omliggende woningen zijn door de brandweer gecontroleerd op koolmonoxide. Hoe de brand is ontstaan, is onbekend.