Explosie in portiek appartementencomplex; meerdere woningen ontruimd

Explosie in portiek appartementencomplex; meerdere woningen ontruimd

Geplaatst op 10 februari 2023, om 11:56 uur

ROTTERDAM – Vrijdagochtend is er aan de Rosestraat in Rotterdam een explosie gemeld in een portiek van woningen.

Rond 11 uur werd de explosie gemeld. De hulpdiensten werden meteen gealarmeerd en het incident werd opgeschaald naar Grip 1. De brandweer is uitgerukt voor een woningbrand en ook een Quick Response Team is ter plaatse. Ter plaatse was te zien dat veel ramen waren gesprongen, en omliggende woningen werden ontruimd als voorzorgsmaatregel.

Op dit moment is nog onbekend wat de oorzaak van de explosie is. Het onderzoek is in volle gang en de hulpdiensten hebben het incident opgeschaald naar GRIP 1. Of er personen zijn gewond geraakt is nog niet bekend, maar er zijn meerdere ambulances opgeroepen.

Foto’s: Joey Bremer