Nederlands reddingsteam redt 11 mensen in Turkije en coördineert andere reddingsteams

Nederlands reddingsteam redt 11 mensen in Turkije en coördineert andere reddingsteams

Geplaatst op 9 februari 2023, om 19:40 uur

BUITENLAND – Het reddingsteam van USAR.NL in Hatay, Turkije, heeft tot nu toe 11 mensen gered. Het reddingswerk gaat onverminderd door: het team werkt in shifts 24 uur per dag. Sinds vandaag coördineert het team ook de inzet van andere reddingsteams.

Gisterenavond kon USAR.NL melden dat het drie personen had gered. De reddingswerkzaamheden gingen daarna onverminderd door en inmiddels hebben de verschillende reddingsgroepen in totaal 11 mensen bevrijd uit de puinhopen van Hatay. De reddingen motiveren de teamleden, maar er komt ook een hoop leed op het team af. Niet elke redding is succesvol en soms kan vanwege de eigen veiligheid niet op worden getreden. Dat heeft impact, dus er is nu en bij terugkomst uitgebreid aandacht voor nazorg.

Door een uitgevallen zendmast vandaag was communicatie met het hoofdkwartier in Nederland lastig. Voor de inzet ter plekke heeft dit geen gevolgen gehad.

Tekst gaat door onder foto

Coördinatie reddingsinzet
Op verzoek van de Turkse autoriteiten coördineert USAR.NL sinds vandaag de inzet van de in het gebied aanwezige internationale reddingsteams. In het gebied zijn onder andere teams vanuit het Verenigd Koninkrijk, Italië en Zwitserland aanwezig. Er komen nog steeds reddingsteams uit andere landen aan in het gebied. USAR.NL is een multidisciplinair team, bemenst vanuit de partnerorganisaties zoals politie, veiligheidsregio’s, ambulancediensten en defensie. De organisatie bestaat uit zoek- en reddingspersoneel, verpleegkundigen en artsen, speurhondengeleiders, bouwkundigen, ondersteunend personeel en leidinggevenden.

Volg hier het liveblog van USAR op https://www.usar.nl/

Foto’s: Usar.nl