Corendon vliegt weer hulpverleners naar Turkije

Corendon vliegt weer hulpverleners naar Turkije

Geplaatst op 9 februari 2023, om 19:30 uur

VIJFHUIZEN – Corendon vliegt vrijdagochtend een groep hulpverleners naar Turkije zodat die daar in het aardbevingsgebied kan helpen. Aan boord zitten onder anderen artsen, verpleegkundigen en bouwvakkers die zich hebben aangesloten bij een initiatief van een transportbedrijf uit Vijfhuizen.

De groep gaat met een speciale vlucht met ook hulpgoederen aan boord. Het toestel vertrekt vanuit Schiphol en landt volgens een woordvoerder van Corendon op het vliegveld van de getroffen miljoenenstad Gaziantep. Behalve medisch personeel en mensen uit de bouw gaan ook journalisten mee.

Over de bouwvakkers zegt Gülten Işci van Hanzade Transport dat die een bijdrage kunnen leveren aan de opruimwerkzaamheden en het redden van mensen die onder het puin vastzitten. Het vliegtuig telt 189 stoelen en die hoopt de initiatiefneemster allemaal te vullen. Corendon, dat Turkse wortels heeft, vloog maandag voor het eerst een groep reddingswerkers naar Turkije.

Het transportbedrijf van Işci houdt zich ook bezig met de inzameling van goederen voor slachtoffers van de aardbevingen. De spullen worden nu gesorteerd door zo’n driehonderd vrijwilligers. Er zijn al 25 vrachtwagens vertrokken en er zullen meer wagens volgen, laat Işci weten. Spullen die daarna overblijven worden mogelijk naar Turkije gevlogen.

Foto: Corendon