Grote uitslaande brand in bedrijfspand met tuin en parkmachines

Grote uitslaande brand in bedrijfspand met tuin en parkmachines

Geplaatst op 9 februari 2023, om 07:37 uur

HETEREN – Aan de Poort van Midden Gelderland Oranje in Heteren is donderdagochtend een brand uitgebroken in een bedrijfspand met tuin en parkmachines.

Rond 06:45 uur kwam de melding van de brand binnen bij de meldkamer, waarna de brandweer met meerdere eenheden uitrukten naar het bedrijventerrein. Ter plekke woedde een brand in het pand van Helthuis Tuin en parkmachines BV. De woordvoerder van de brandweer meldt dat bij aankomst van de brandweer meerdere knallen werden gehoord. Mogelijk was dat afkomstig van de accu’s van de machines.

De brandweer heeft rond 09:00 uur een gat in het dak gezaagd van het pand. Hierop laaide het vuur weer op en verspreidt zich snel door het pand. Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Rond 09:40 uur is de brand volledig uitslaand. Hierbij komt veel zwarte rook vrij. De brandweer kan niet voorkomen dat het pand volledig verloren zal gaan.

Foto’s&Video: Roland Heitink & John Beckmann