Arriva: treinen in Friesland en Groningen rijden ondanks staking

Arriva: treinen in Friesland en Groningen rijden ondanks staking

Geplaatst op 9 februari 2023, om 06:52 uur

GRONINGEN – De regionale treinen van Arriva rijden ondanks de staking wel in Friesland en Groningen, verwacht de vervoerder. Reizigers moeten wel de hele dag rekening houden met uitval van de bussen en moeten daarom kort van tevoren hun reis plannen.

Woensdag reden de treinen van Arriva in het noorden niet, omdat het niet lukte een passende treindienstregeling te maken met medewerkers die wel willen werken.

Sinds maandag hebben duizenden buschauffeurs, treinconducteurs en machinisten in het streekvervoer het werk neergelegd. Het gaat hierbij om een staking, georganiseerd door vakbonden FNV en CNV, voor twee cao’s in het streekvervoer.

Ze voeren actie voor een hoger loon. Ook willen ze dat er maatregelen worden genomen om de werkdruk en daarmee het ziekteverzuim te verlagen. Het gaat om personeel van vervoerders als Arriva, Qbuzz en Keolis.