FOTO EN VIDEO UPDATE: Grip 1 zeer grote uitslaande brand bedrijfspand Heteren

FOTO EN VIDEO UPDATE: Grip 1 zeer grote uitslaande brand bedrijfspand Heteren

Geplaatst op 9 februari 2023, om 10:58 uur

HETEREN – De brand in Heteren die sinds donderdagochtend woedde, is meester, meldt de brandweer. Wel is het pand aan de Poort van Midden Gelderland verloren. Ook is de kans groot dat er asbest bij de brand is vrijgekomen, meldt de brandweer. De afrit Heteren op de A50 richting Arnhem is nog afgesloten vanwege de brand.

Of er daadwerkelijk giftige stoffen zijn vrijgekomen, en hoever die zich hebben verspreid, wordt nog gemeten. “Gezien de leeftijd van het pand is de kans groot dat er asbest is vrijgekomen”, aldus de brandweer.

Er zijn geen slachtoffers door de brand, aldus de brandweer. Volgens de Gelderlander woedde de brand in een pand van Helthuis Tuin en Parkmachines. Een woordvoerder van de brandweer vertelt aan de krant dat er hevige knallen te horen waren toen de brand uitbrak. “Mogelijk van exploderende accu’s”, aldus de woordvoerder.

Foto’s & video: Roland Heitink & John Beckmann / Persbureau Heitink