Man (26) aangehouden om poging doodslag op agenten

Man (26) aangehouden om poging doodslag op agenten

Geplaatst op 7 februari 2023, om 12:51 uur

HOOFDDORP – De politie heeft maandag in Hoofddorp (Noord-Holland) een 26-jarige man aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij zou op 12 januari agenten hebben verwond nadat hij op de vlucht was geslagen. Daarbij zijn er waarschuwingsschoten gelost, meldt de politie dinsdag.

De politie kwam de man vorige maand op het spoor nadat agenten zijn auto wilden controleren. Toen de man wilde wegrijden, sleurde hij een agent met zich mee. Een tweede agent raakte gewond aan zijn arm. Vervolgens zijn er twee waarschuwingsschoten gelost op het voertuig om de bestuurder te laten stoppen.

De auto is later aan de Landleeuw beschadigd teruggevonden omdat de verdachte tijdens zijn vlucht tegen een andere politieauto is aangereden.

Naast poging tot doodslag wordt de man ook verdacht van meerdere auto-inbraken.

Door: ANP