Plofkraak op pinautomaat in Amsterdam

Plofkraak op pinautomaat in Amsterdam

Geplaatst op 6 februari 2023, om 08:35 uur

AMSTERDAM – De politie is maandagochtend uitgerukt na een plofkraak in Amsterdam. Rond vijf uur was een geldautomaat aan de Plantage Kerklaan (kruising Plantage Middenlaan) het doelwit. Bij de plofkraak raakte niemand gewond.

De politie heeft de boel afgezet. Het is nog onduidelijk of er bij de kraak buit is gemaakt.

Bewakers van Artis hoorde de klap als eerste. Zij belden 112. Het is nog niet duidelijk of de politie verdachten op het oog heeft. Om half zeven kwam de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ter plekke. Zij zijn aangekomen om uit te zoeken of er nog explosieven zijn achtergebleven. Tot daar zekerheid over is, blijft de kruising helemaal afgezet.

Foto’s: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

facebook