Agressieve hond valt mensen aan: dier doodgeschoten door politie

Agressieve hond valt mensen aan: dier doodgeschoten door politie

Geplaatst op 5 februari 2023, om 22:03 uur

GRONINGEN – Een agent heeft zondagavond in Groningen een hond doodgeschoten, bevestigt de politie na berichtgeving van Dagblad van het Noorden.

Het agressieve beest had kort daarvoor aan de Esperantostraat een andere hond aangevallen en twee mensen gebeten, laat een woordvoerster van de politie weten. “De eigenaar kreeg het dier niet onder controle en de politie zag geen andere oplossing dan het dienstwapen te gebruiken.”

De andere hond raakte volgens haar “zwaargehavend”, maar heeft het voorval wel overleefd en is naar een dierenarts gebracht. De politie doet onderzoek naar wat er precies is voorgevallen. Hoe zwaar de twee mensen gewond zijn geraakt, is niet bekend. Evenmin is duidelijk om wat voor een soort hond het ging.