Brutale drugsdumping midden in het dorp

Brutale drugsdumping midden in het dorp

Geplaatst op 3 februari 2023, om 11:46 uur

BAVEL – Afgelopen nacht is er een drugsdumping plaatsgevonden in het Brabantse dorp Bavel. Volgens de politie zijn er op een parkeerplaats op de Lange Vore honderd jerrycans, een groot vat van 1000 liter en acht vaten van 200 liter gedumpt. De parkeerplaats bevindt zich in een woonwijk op ongeveer honderd meter van een basisschool.

De politie spreekt van een “brutale” dumping en heeft de omgeving afgesloten voor verder onderzoek. Enkele vaten waren volgens hen gevuld met afvalstoffen die vrijkomen bij de productie van synthetische drugs. Ondanks de dumping blijft de basisschool open en vallen de gevolgen voor de omgeving mee.

Drugsdumpingen vinden meestal plaats in het buitengebied, maar deze dumping is een duidelijk teken dat drugscriminelen steeds brutaler worden. De politie roept mensen op om meteen een melding te doen bij het zien van een drugsdumping en verwijst daarbij naar het noodnummer 112.

De politie is op zoek naar getuigen en onderzoekt of er mogelijk camerabeelden zijn van de dumping. Een gespecialiseerd bedrijf zal de vaten opruimen. De brandweer heeft ondertussen al een aantal volle vaten recht gezet.

Foto’s: Jeroen Stuve