Derde slachtoffer van grote brand Arnhem niet uitgesloten

Derde slachtoffer van grote brand Arnhem niet uitgesloten

Geplaatst op 2 februari 2023, om 17:17 uur

ARNHEM – Het is volgens burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem niet uitgesloten dat de politie nog een derde slachtoffer vindt van de grote brand die dinsdag woedde in de De Wiltstraat in de Arnhemse wijk Sint Marten. Dinsdag en woensdag vond de politie al twee lichamen. Het onderzoek in het brandgebied is in volle gang en zal nog de nodige tijd vergen, aldus Marcouch, die donderdagmiddag door de politie is geïnformeerd over de voortgang.

Zowel over de oorzaak van de grote brand als over de identiteit van twee gevonden lichamen is nog niks bekend. Het gebied van de brand geldt als plaats delict en is nog steeds afgesloten. Twee huizen zijn volledig verwoest en vijf andere woningen zijn voorlopig onbewoonbaar. Voor de bewoners is ondertussen, deels met hulp van de gemeente, andere huisvesting geregeld.

Buurtbewoners klaagden al langere tijd bij de gemeente over overlast rond een schuur met daar bovenop een woning, die achter de huizen aan de De Wlitstraat stond. Deze schuur is helemaal afgebrand. De gemeente Arnhem was bezig met handhaving, maar de eigenaar van het gebouw maakte daartegen bezwaar zodat er vertraging ontstond. Marcouch wil snel weten wat er ambtelijk is gebeurd rondom het bouwwerk. Daarna moet er een onafhankelijke evaluatie komen van de handelwijze.

Mogelijk is de grote brand begonnen in de schuur of de woning, maar dat staat nog niet vast. Ook moet nog blijken waardoor de brand is begonnen. “Het kan een ongeluk zijn geweest of een slordigheid maar ook opzet. Er valt nu nog niks over te zeggen. We kunnen dus ook niet vaststellen of er eerder ingegrepen had moeten worden”, aldus de Arnhemse burgemeester.

Volgens de politie is het onderzoek naar de oorzaak en de identiteit van de slachtoffers van de “omvangrijke en intense” brand in de De Wiltstraat “uiterst complex”. In het dichtbebouwde gebied van de brand doen specialisten van de Forensische Opsporing onderzoek. Ook de recherche is aan het werk, net als specialisten van de brandweer. Hoelang het gebied nog afgesloten blijft, kon de politie donderdag niet zeggen.

Foto´s: Persbureau Heitink