UPDATE: Een gewonde bij grote brand in Arnhem

UPDATE: Een gewonde bij grote brand in Arnhem

Geplaatst op 31 januari 2023, om 06:42 uur

ARNHEM – Een bewoner is gewond geraakt bij de grote brand die dinsdagochtend woedt aan de achterkant van meerdere woningen aan De Wiltstraat in Arnhem, in de buurt St. Marten. Over de ernst van de verwondingen kon een woordvoerder van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden niets zeggen. De bewoner had in ieder geval rook geïnhaleerd.

Een groot deel van de woningen in de straat is ontruimd, omdat er veel rook vrijkomt. Een basisschool een straat verderop kan ook niet open wegens de rook, aldus de brandweer.

De brand in de oude wijk is moeilijk te bereiken, omdat die aan de achterzijde van de woningen woedt. Er worden veel eenheden ingezet om de brand te bestrijden. Volgens de woordvoerder doen brandweerlieden hun best de woningen te redden.

Er is een NL-Alert verstuurd om omwonenden te waarschuwen uit de rook te blijven. De bewoners van de ontruimde woningen worden opgevangen in het concertgebouw Musis in Arnhem.

Foto’s & Video: Persbureau Heitink