Tientallen varkens uit mestput gered

Tientallen varkens uit mestput gered

Geplaatst op 28 januari 2023, om 13:03 uur

TOLDIJK Op de Lamstraat in Toldijk zijn zaterdagochtend tientallen varkens in een mestput gevallen.

Rond 10:50 uur kwam de melding ‘dier in put’ binnen bij de meldkamer. Eenmaal ter plekke bleek dat het om een meerdere varkens ging en werd er opgeschaald naar ‘middel HV’. Dit betekent dat er meerdere brandweereenheden ter plekke komen om te helpen.

De brandweer beschikt over een speciaal voertuig om dieren uit benauwde situaties te takelen, maar deze is in dit geval niet te gebruiken. Wat betekende dat de loodzware dieren handmatig moeten worden gered.

Volgens de woordvoerder heeft de betreffende varkensboer de mestput deels laten leeglopen, om zo de overlevingskans van de dieren te vergroten.

Foto & Video:  Persbureau Heitink