Honderden mensen gearresteerd bij demonstratie A12

Honderden mensen gearresteerd bij demonstratie A12

Geplaatst op 28 januari 2023, om 16:37 uur

DEN HAAG – Bij de klimaatdemonstratie van actiegroep Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag zijn honderden mensen gearresteerd, meldt de politie. Een exact aantal kon de politie nog niet geven. De A12 is inmiddels weer leeg, maar nog niet vrijgegeven. De brandweer is bezig een activist die in een paal langs de weg was geklommen naar beneden te halen.

Volgens Extinction Rebellion zijn er meer dan vijfhonderd arrestaties verricht. De arrestanten werden met bussen afgevoerd en onder meer in gymzalen ondergebracht.

Honderden klimaatactivisten hadden zich zaterdag niet alleen op de weg verzameld, maar ook naast de Utrechtsebaan en op het Malieveld. De demonstranten voerden actie omdat ze het niet eens zijn met de manier waarop de regering omgaat met subsidies voor producenten van fossiele energie.