Politie vindt na melding twee nepvuurwapens op school

Politie vindt na melding twee nepvuurwapens op school

Geplaatst op 27 januari 2023, om 13:52 uur

MAASTRICHT – De politie heeft vrijdag twee nepvuurwapens in beslag genomen op een school in Maastricht. Het ging om twee op echte vuurwapens lijkende nepwapens, zei rector Patricia Hanssen van de Bernard Lievegoed School. De politie bevestigt dit. De twee scholieren die de wapens bij zich hadden, zijn aangehouden. Het gaat om twee minderjarige jongens, aldus de politie.

De politie werd gebeld nadat een leerling meldde iets verdachts gezien te hebben. Ook de marechaussee deed aan de doorzoeking mee. Twee leerlingen zijn door de politie meegenomen. De school staat aan de Nijverheidsweg in de wijk Heer van de Limburgse hoofdstad. Tassen van leerlingen werden doorzocht en scholieren werden gefouilleerd.

De school praat met leerlingen en gaat de ouders informeren, zei Hanssen.

foto: ter illustratie

Door: ANP