Weer vijf verdachten in groot Eindhovens drugsonderzoek opgepakt

Weer vijf verdachten in groot Eindhovens drugsonderzoek opgepakt

Geplaatst op 24 januari 2023, om 19:29 uur

EINDHOVEN – De politie heeft dinsdagochtend in een groot drugsonderzoek in Eindhoven en Geldrop vijf mensen opgepakt. Vier van hen, twee vrouwen van 46 en 36 jaar, een man van 24 jaar uit Eindhoven en een 67-jarige man uit Geldrop, worden verdacht van het witwassen van crimineel vermogen. De vijfde verdachte, een 43-jarige man uit Eindhoven, wordt behalve van witwassen ook verdacht van drugsbezit. De vijf zitten vast, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, maakte de politie bekend.

De aanhoudingen zijn een vervolg op een drugsonderzoek dat al sinds 2019 loopt. De Eindhovense politie heeft daarbij een organisatie in het vizier die zich op grote schaal zou bezighouden met de productie en handel van synthetische drugs en het witwassen van crimineel vermogen. Op 17 oktober vorig jaar werden in het kader van dit onderzoek al negen verdachten opgepakt, en deed de politie invallen op tientallen plaatsen in Nederland en Spanje. Daarbij vonden agenten drugs, benodigdheden voor de productie ervan, grote sommen geld, vuurwapens en munitie. Bij die actie waren meer dan duizend opsporingsbeambten betrokken.

Op 19 december hield de politie in deze zaak nog eens twee verdachten aan voor de productie van synthetische drugs en het dumpen van drugsafval.